Смијењени челници општине Будва отворили пут до зграде за породице полицајаца

Срна
Смијењени челници општине Будва отворили пут до зграде за породице полицајаца

БУДВА - Смијењени градоначелник Будве Марко Царевић и предсједник Скупштине општине (СО) Будва Крсто Радовић отворили су данас пут који води до зграда са становима за просвјетне раднике и запослене у Управи полиције у Будви.

- Ми смо им дали земљу да направе станове, довели им струју и сада пут, а они су нам се захвалили пендрецима и сузавцем. Туку нас и хапсе - поручио је Царевић на свечаном отварању пута у насељу Дубовица који води до зграда са становима за послицијске службенике.

Пројектом, вриједним 900.000 евра којим је омогућен приступ завршеним зградама запосленима у Управи полиције, МУП-у и Агенцији за националну безбједност, саобраћајно су повезани и сусједни комплекс незавршних зграда са 150 станова за запослене у пет школских и предшколских установа у граду.

Царевићу и Радовићу јутрос су уручена непечатирана рјешење о разрјешењу, по основу одлуке нове скупштинске већине, донесене на сједници на којој је нова одборничка већина именовала за градоначелника Будве Николу Дивановића (ДПС), а за предсједника СО Будва Анђелу Ивановић (Црногорска).

Ту одлуку Царевић и Радовић не признају, те су поновили да су они легитимни представници грађана.

Њих двојица су јутрос заустављени на улазу у зграду општине Будва, испред које се налази полицијски кордон, док приватно обезбјеђење које се налази у згради одређује ко може да уђе.

Говорећи о изградњи пута, Радовић је истакао да је то "примјер како ради једна озбиљна, сигурна, власт, гдје се не краде".

- Све је урађено у планираном року, уз поштовање свих законских процедура, што са пројектима раније власти и овим што покушавају да узурпирају власт и прекроје изборну вољу грађана, није био случај - навео је Радовић.

Радовић је изразио чуђење "да нема никога из будванског Центра безбједности, да се захвали".

- Не, они су нам се захвалили пендрецима и сузавцем. Да није нас под штерикама би морали да буду у становима, јер смо ми омогућили и да доведемо струју - нагласио је Радовић.

Он је додао да су јутрос грађани "имали прилику да виде окупацију општине од стране мафије и полиције" и навео имена људи које сматра одговорним за "десант на општину Будва".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана