Случај Рекет: Осуђени бивши специјални тужилац и шоумен Боки 13

ГС
Случај Рекет: Осуђени бивши специјални тужилац и шоумен Боки 13

СКОПЉЕ - Бивши специјални тужилац у Сјеверној Македонији Катица Јанева и македонски шоумен Бојан Јовановски-Боки 13 осуђени су у афери "Рекет" на седам, односно девет године затвора.

 

Јанева је за злоупотребу службеног положаја и овлашчења осуђена на седам година затвора, док је Јовановски због прање новца и вршење противправног утицаја на јединствену казну затвора од девет година.

Афера "Рекет" је покренута пре шест мјесеци када је скопски бизнисмен Јордан Камчев, који је био оптужен у случају "Империја", као предмет бившег Специјалног тужилаштва у тој земљи, пријавио да је исплатио 1,5 милиона евра за укидање мере притвора, решење које је могла потписати само Јанева.

Након објављивање афере "Рекет" Специјално тужилаштво у Северној Македонији је расформирано, иако је циљ његовог оснивања био процесуирање прислушкиваних разговора објављиваних у Северној Македонији током 2015. и 2016. године.

Опозициони ВМРО-ДПМНЕ је оптужио и бившег македонског премијера Зорана Заева за умјешаност у случају због добрих односа са првоптуженим у случају Јовановским.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана