Случај “Монструм”: Оптужени промијенио исказ

Агенције
Случај “Монструм”: Оптужени промијенио исказ

Скопље - Албанац Хаки Азири, један од оптужених у случају петоструког убиства код Смиљковског језера у близини Скопља, промијенио је исказ који је првобитно дао пред скопским Основним судом, преносе агенције.

Азири, који је прво био заштићени свједок у случају петоструког убиства у априлу прошле године, рекао је да је раније свједочио под притиском и у страху за живот.

Он је раније изјавио да се 11. априла увече, непосредно прије масакра, телефоном договорио да се сутрадан нађе са рођаком Алилом Демиријем, који је оптужен за тероризам, након чега су отишли у стан Африма Исмаиловића, који је оптужен за петоструко убиство.

На јучерашњем рочишту, које је трајало седам часова, Азири је рекао да је 11. априла увече био код братанца Џевата Азирија гдје је са другим рођацима остао цијелу ноћ, да би сутрадан отишли у џамију.

Према његовим ријечима, на дан масакра није имао никакве контакте са оптуженима.

У судници су се, први пут након трагедије, појавили родитељи убијених, а њихово свједочење заказано је за 15. јануар.

Прво рочиште у случају “Монструм” одржано је 20. децембра прошле године, а на оптуженичкој клупи нашла су се четворица од шесторице оптужених Албанаца.

Од директних починилаца убиства, које је навело Тужилаштво, на рочишту је био присутан само Агим Исмаиловић, док су Африм Исмаиловић и Алил Демири побјегли на Косово двије седмице након злочина и њима се суди у одсуству.

Остала тројица учесника убиства терете се за пружање логистичке подршке.

У незапамћеном злочину код Смиљковског језера убијена су четири младића старости између 18 и 22 године - Александар Накјовски, Цветанчо Ацевски, Кире Тричковски и филип Славковски, као и локални рибар, 45-годишњи Борче Стевковски, који се случајно затекао на мјесту злочина.

У акцији “Монструм” прво је ухапшено 20 Албанаца због умијешаности у масакр, што је изазвало албанске протесте у Скопљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана