Случај “Фими медија”: Маркетиншка агенција плаћала роковнке са логом ХДЗ-а

Агенције
Случај “Фими медија”: Маркетиншка агенција плаћала роковнке са логом ХДЗ-а

Загреб - Пред загребачким Жупанијским судом двоје коопераната “Фими медије” потврдило је да је ова маркетиншка агенција плаћала рачуне за оловке и роковнике са логом ХДЗ-а, преносе агенције.

Власник предузећа “Цех” Зденко Колачек рекао је да је његова компанија испоставила “Фими медији” двије фактуре за укупно 5.460 оловака на које су отиснули лого ХДЗ-а.

Колачек је истакао да никада није имао контакт с било ким из “Фими медије”, јер је посао договорен са компанијом “Ема 95” која им је доставила празне оловке, преносе медији у Хрватској.

Свједок Звонко Фишер рекао је да је његова компанија “Мар-мар” испоставила “Фими медији” роковнике са логотипом Хрватских шума и ХДЗ-а, што је та агенција уредно платила.

Он је додао да се не сјећа о коликом је броју роковника ријеч, односно колико их је било за Хрватске шуме, а колико за ХДЗ.

Бивши хрватски премијер Иво Санадер и још десет физичких и правних особа оптужени су за извлачење око десет милиона евра из државних предузећа и министарства преко приватне маркетиншке агенције “Фими медија”, по којој је случај и добио име.

Суђење ће бити настављено 5. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана