Случај Антоније: Кости на анализи ФОТО

index.hr
Случај Антоније: Кости на анализи ФОТО

Загреб -- Полиција са псима трагачима од јутрос "чешља" терен на ком су јуче пронађене људске кости за које се сумња да су припадале Антонији Билић.

Наиме, кости је јуче послеподне открио један мјештанин насеља Модруши, у општини Јосипдол у Хрватској, који је одмах назвао полицију.

Он је у шуми поред мјеста на ком се заустављају камиони пронашао људску лобању, а полиција је касније открила још посмртних остатака, преноси Index.hr. Полиција је на терену од јуче, а обустављена је око 13.30 часова.

У међувремену, пронађени остаци прослијеђени су у Завод за судску медицину, а наложена је обдукција и ДНК анализа.

Вељко Дадасовић и Милан Рендулић, мјештани који су пронашли лобању, данас су новинарима на терену испричали како су дошли до открића. Према њиховим изјавама, око 15 сати су се возили трактором када су угледали нешто бијело. Најприје су мислили да се ради о лопти. Када су пришли видјели су да се ради о лобањи, поред које су, како кажу, нашли и гумицу за косу и лопату.

Иако још увијек није познато ни да ли су кости припадали женској или мушкој особи, у јавности су се већ појавила информација појавиле су се шпекулације да би се могло радити о костима нестале и како се сумња убијене Антоније Билић, за чије је убиство је осуђен Драган Паравиња.

Индексов извор близак истрази наглашава да се ништа конкретно још не зна и да пре ДНК анализе неће бити могуће рећи ради ли се о тијелу Антоније Билић. Међутим, исти извор напомиње да већ и сама локација на којој су нађене кости буди сумњу да би оне могле бити повезане с нестанком 17-годишње Дрнишанке.

И адвокат породице Билић каже да би локација на којој су нашене кости могла бити она до које је дошао Паравињин камион, након 22 минута послије којих више није могао да буде праћен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана