Словенија:Професор глуме оптужен за сексуално узнемиравање

Танјуг
Foto: nezavisne.com

ЉУБЉАНА - Полиција је данас поднијела кривичну пријаву против 58-годишњег словеначког глумца и професора глуме Матјажа Трибушона, након што га је млада глумица Миа Скрбинац јавно оптужила да ју је сексуално узнемиравао док је студирала на Универзитету у Љубљани од 2014. до 2016. године.

Како наводи словеначки лист Дело, млада глумица је прошлог прољећа поднела пријаву за сексуално узнемиравање Универзитету у Љубљани, пренијела је агенција СТА.

Томаж Томажевић из Полицијске управе Љубљана рекао је за Дело да је љубљанска криминалистичка полиција поднијела кривичну пријаву тужилаштву у јуну против професора једног од факултета у Љубљани "због кривичних дјела која се тичу сексуалног интегритета".

Почетком фебруара, 27-годишња Миа Скрбинац, постала је прва јавна личност у Словенији која се огласила као жртва сексуалног узнемиравања од почетка словеначког огранка покрета "#МеТоо".

Она је за јавни сервис ТВ Словенија рекла да ју је професор љубљанске Академије за позориште, радио, филм и телевизију (АГРФТ), кога у почетку није именовала, психички и физички малтретирао током часова глуме, али и ван наставе.

Убрзо након што је открила своју причу, пријавила га је љубљанском Универзитету, док је Академија у међувремену обавијестила љубљанско тужилаштво о сумњи на кривична дела прије него што је упозната била са глумичином пријавом Универзитету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана