Словенија: Уништено сито са воденим жигом за производњу папира за гласачке листиће

Срна
Foto: срна

САРАЈЕВО - Сито са воденим жигом кориштеним за производњу папира за штампање гласачких листића за опште изборе 2018. године уништено је у Словенији у присуству три члана Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ, који су посматрали парламентарне изборе у тој држави.

Сито је чувано код словеначке фирме "Радече папир нова" из Радече. Уништено је на основу одлуке ЦИК-а од 10. марта помоћу отвореног пламена. О томе је сачињен записник и обезбијеђена видео и фотографска документација уништења сита, саопштено је из Комисије.

Уништавању су присуствовали чланови ЦИК-а Ирена Хаџиабдић, Владо Рогић и Јован Калаба који су јуче посматрали парламентарне изборе у Словенији. То је, наводе из ЦИК-а, била прилика за разумијевање различитих изборних система и примјењивање најбољих пракси на изборима у БиХ.

Посматрачка делегација БиХ посебно је била заинтересована за организацију пријевременог /раног/ гласања, с обзиром на то да таква могућност постоји у Словенији. Делегација ЦИК-а је на Брду код Крања присуствовала радном састанку представника изборних комисија Хрватске, Сјеверне Македоније и Летоније са Државном изборном комисијом Словеније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана