Словенија: Претреси кућа полицајаца због лажних ковид потврда

Срна
Foto: Илустрација

ЉУБЉАНА - У више мјеста у Словенији извршени су претреси кућа полицијских службеника који су наводно имали лажне потврде да су преболовали ковид 19, да су вакцинисани или да имају негативан тест на вирус корона, потврђено је из словеначке Генералне управе полиције.

"Толеранција према запосленима који почине кривично дјело је нулта", рекао је генерални директор полиције Антон Олај.

Полицајац који је прошле седмице ухваћен с лажном потврдом већ је остао без посла.

"Полиција је данас понудила помоћ посебном одјељењу специјализованог државног тужилаштва у спровођењу претреса кућа у разним дијеловима Словеније. Извршени су претреси кућа више полицијских службеника у вези са истрагом фалсификованих ковид потврда", рекли су из Генералне управе полиције за Н1.

Још није познато код колико полицајаца је данас обављен претрес куће због наводно лажних ковид потврда, нити да ли су данашњи претреси наставак претреса од прошле седмице, када је полиција привела двојицу фармацеута (из Ленарта и Птуја) који су издавали различите лажне потврде, укључујући и оне у вези са ковидом 19, те тако зарадили приближно милион евра.

Олај је рекао да у редовима полиције "нема мјеста полицијским службеницима који врше незаконите радње, што истовремено баца лоше свјетло на полицијске службенике који поштено и предано обављају полицијске задатке".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана