Словенија пооштрила правила за улазак радника миграната

Срна
Словенија пооштрила правила за улазак радника миграната

ЉУБЉАНА - Пооштрена правила за улазак у Словенију данас су ступила на снагу за неколико група лица, међу којима су и она која свакодневно путују на посао у друге чланице Европске уније или државе шенгенског подручја.

Они од данас неће морати да иду у карантин под условом да покажу негативан тест на вирус корона

који није старији од седам дана, преноси словеначка агенција СТА и додаје се ова мера односи на доласке из земаља са црвене листе.

Људи који свакодневно путују на посао у неку од чланица ЕУ или земље шенгенског подручја могу у Словенију ући без одласка у обавезан карантин, али уз негативан тест, ПЦР или брзи тест и који није старији од седам дана. Они, иначе морају да се врате у року од 14 сати од напуштања Словеније.

Лица која долазе у Словенију на љекарски преглед такође треба да имају негативан резултат теста и дужна су да напусте земљу по завршетку прегледа, а негативан тест потребан је и за још неке категорије.

За све остале доласке из земаља са црвене листе, карантин је и даље обавезан, мада се то може избјећи уз негатива тест не старији од 48 сати или брзи антигенски тест који није старији од 24 сата.

Они који су се већ разболели од Ковид-19 и опоравили се или су вакцинисани могу ући у Словенију без ограничења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана