Словенија: Наташа Водушек коначно иза решетака

Klix.ba
Словенија: Наташа Водушек коначно иза решетака

Љубљана - Бивши амбасадор Словеније у Босни и Херцеговини Наташа Водушек данас је почела служити једногодишњу казну затвора за изазивање саобраћајне несреће у ноћи 13. октобра 2008. године у Сарајеву, потврдили су извори блиски Водушек.

Водушек се јавила на издржавање казне у женском затвору Иг код Љубљане.

Подсјетимо, возећи под утјецајем алкохола, а уочи посјете тадашњег предсједника Словеније Данила Тирка Сарајеву, Водушек је прошла кроз црвено свијетло и тешко повриједила Сарајлију Нијаза Зорлака.

Зорлак се већ пет година опоравља од задобијених повреда, а 60-постотни је инвалид. У септембру Зорлак очекује ново рочиште на Општинском суду у Сарајеву у спору који већ трећу годину води против осигуравајуће куће Наташе Водушек за материјалну одштету.

Водушек је у затвору требала бити већ у јуну ове године, али је суд прихватио њену молбу да на одређено вријеме, тачније, за мјесец дана, одгоди извршење казне, јавио је дописник Анадолије.

У међувремену је затражила нову одгоду издржавања казне, али суд у Словенији одбио такав њен захтјев.

Уколико буде проглашен кривим, у затвор би ускоро могао и њен супруг Владимир Водушек. Оптужен је за покушај уцјењивања предузећа Униор како би закупио огласни простор на његовој Инфо ТВ, која је од марта у стечају. За то кривчно дјело пријети му до осам година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана