Словенија: Мигранткиња спашена након порођаја ноћу у шуми

Танјуг
Foto: Илустрација

КОПАР- Словеначки полицијски службеници, болничари и војници пружили су у недјељу ујутру помоћ мигранткињи, која тек што се породила у шуми у близини села Ракитовец, на граници са Хрватском.

И мајка и новорођена ћерка су здраве, наводи се у саопштењу за јавност копарске полицијске управе.

Мигранти, држављани Авганистана, позвали су полицију јуче ујутру нешто послије пола шест, али нису могли да дају тачну локацију гдје се налази жена.

Отприлике пола сата касније, локални становник из Ракитовца позвао је полицију након што су му двојица миграната рекли да се жена управо породила у шуми, пренијела је СТА.

Полиција је пронашла групу миграната са којима је мајка путовала око сат времена из Ракитовца, а уз помоћ војника и болничари, мајку и њену бебу одвели су у болницу у Изоли.

Они су били дио групе од 10 људи, четири Иранца и шест Авганистанаца, двије породице које су затражиле међународну заштиту у Словенији, наводи се у саопштењу.

Неколико сати касније копарска полиција је у пратњи војника такође пронашла грађанина Марока са седмомјесечном бебом у близини замка Соцерб.

Она се породила у Бихаћу, у Босни и Херцеговини, а мајка и дијете су поднијели захтјев за азил.

Недавно је копарска полиција спасила породицу миграната из шуме у близини Илирске Бистрице, након ноћи проведене у снијегу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана