Словенци шокирани високим цијенама на хрватској обали и то ван сезоне

Танјуг
Foto: Илустрација

ЉУБЉАНА- Словенци који су продужени викенд и васкршње празнике провели на хрватској обали шокирани су изузетно високим цијенама услуга, пише словеначки портал Соботаинфо.

Неки од њих су на Фејсбук групи "Камповање је закон" објавили фотографије са рачунима из једног ресторана у поречком кампу.

Два деци вина и двије кугле сладоледа једну Словенку је коштало 24 евра, а један словеначки угоститељ је прије неколико дана, каже, боравио у Умагу одакле је подијелио фотографују рачуна према којем га је порција лигњи коштала чак 28 евра.

"Што је најгоре, лигње уопште нису биле јадранске", написао је овај угоститељ и додао да је за Хрватску "можда дошло вријеме отрежњења".

Међу објављеним рачунима је и један на којем се види да једна палачинка са Нутелом у Поречу кошта 6,50 евра, а пиво у једном од поречких ресторана 5,10 евра.

"Ово је болесно. Мислим да ћемо морати да се вратимо навици из старих времена када смо све носили са собом", стоји у коментару.

Загребачкии Јутарњи лист пише да било како било, цијене на хрватској обали су већ скочиле у небо, иако љетња сезона званично почиње тек с првомајским празницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана