Словенци љути на Америку: Хрвати не поштују суд, а ви?

Танјуг
Словенци љути на Америку: Хрвати не поштују суд, а ви?

Љубљана - Словеначки шеф дипломатије Карл Ерјавец пренио је америчким сенаторима незадовољство поводом става Вашингтона у спору Словеније са Хрватском.

САД заузимају позицију да је гранични спор двије земље билатерално питање и не желе да се опредјеле за заступање интереса било које од двије стране.

Ерјавец је у разговору са сенаторима на Брду код Крања рекао како је став словеначке владе да се ту ради о питању поштовања међународног права и одлуке коју је донео арбитражни суд, а коју Хрватска не признаје јер је Словенија "контаминирала суд", пренијела је агенција СТА.

Што се тиче границе између Словеније и Хрватске, казао је сенаторима Ерјавец, ту је арбитражни суд донио коначну пресуду о копненој и морској граници поновивши више пута изречен став да ће Словенија одлуку арбитара поштовати и да то очекује и од Хрватске.

Сенаторима, који су у посјети Словенији након Хрватске, словеначки министар је рекао да начин рјешења словеначко-хрватског граничног питања може бити модел и за друге граничне спорове у региону јер су сређене границе један од елемената за јачање стабилности, преноси Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана