Словеначка "полиција за ауто-путеве" заводи ред

Б92
Foto: принтскрин

Почетком марта у Словенији је званично представљена нова специјализована јединица ПУ Марибор, чија је примарна дјелатност регулација саобраћаја на ауто-путевима и брзим путевима. Нова јединица формирана је као дио "полиције за ауто-путеве", коју је Словенија увела прошле године.

Почетком мјесеца је званично почела да ради, а активна је на путном чворишту четири земље (Словеније, Аустрије, Мађарске и Хрватске), односно на правцима од Шентиља до Словенских Коњица, од Марибора (Сливнице) преко Птуја до Грушковја, од Марибора (Драгучова), преко Мурске Соботе до Пинца и од Лендаве до Долге васи

Генерални директор словеначке полиције Антон Олај подсетио је да је од почетка рада новоформиране "полиције за ауто-путеве" прошло нешто мање од годину дана и истакао да су резултати већ сада видљиви.

"Успјешније интервенишемо приликом саобраћајних незгода и у другим ванредним ситуацијама, ефикасније отклањамо застоје и откривамо и спречавамо несавесну вожњу, као и друге прекршаје", саопштио је Олај.

Додао је и да је намјера словеначке полиције да у наредном периоду побољша проток и безбједност саобраћаја на брзим путевима, смањи број удеса и погинулих, али и ризик од криминала на одмориштима на ауто-путу и бензинским пумпама, као и да су у плану додатне активности на откривању илегалних миграција.

У плану је да до краја 2022. године буду отворене још три специјализоване јединице полиције за ауто-путеве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана