Словеначка ограда прешла на Хрватску страну

Срна
Словеначка ограда прешла на Хрватску страну

Загреб - Хрватски специјалци повукли су се са границе са Словенијом након што је постигнут договор да ће са словеначке стране бити уклоњена ограда која је дијелом захватила територију Хрватске.

Очекује да ограда, која је захватила територију Хрватске код граничног прелаза Хармица, буде уклоњена ујутро након што је начелник загребачке полиције Горан Бурушић пренио захтјев Словенцима, преносе хрватски медији.


Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић рекао је да су Словенци приликом подизања ограде код Сутле ушли на хрватску територију.

Проблем је што ток ријеке Сутле не прати границу Хрватске и Словеније, па је жичана ограда на неколико критичних тачака постављена тако да улази на територију сусједне земље.

Словенци нису жељели да помјере жицу, па су стигли хрватски специјалци. Истовремено су са друге стране стигли словеначки специјалци наоружани аутоматским пушкама.

Словенија је у Међимурју, код прелаза Буковје - Гибине, током дана поставила укупно 1.350 метара препрека. Пазили су да не уђу на хрватски територију, па су жицу поставили двадесетак метара унутар граничне линије.

Словенија је јуче најавила да ће данас почети подизати жичану ограду на граници с Хрватском да би спријечила неконтролисан прилив избјеглица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана