Словенац покушао да аутом убије два сународника на ауто-путу у Хрватској

Срна
Словенац покушао да аутом убије два сународника на ауто-путу у Хрватској

ЗАГРЕБ - Држављанин Словеније осумњичен је за покушај убиства двојице сународника на које је налетио аутомобилом након вербалног сукоба на ауто-путу у Хрватској и налази се у притвору, саопштила је вечерас загребачка полиција.

Полиција је поднијела кривичну пријаву против тридесетдеветогодишњег Словенца осумњиченог за покушај убиства два мушкарца од 42 и 35 година приликом сукоба у саобраћају на ауто-путу код наплатне станице Света Хелена.

Млађи мушкарац је том приликом задобио тешке, а старији лакше повреде. Лакше су повријеђени и путници који су били са осумњичним, двадесеттрогодишњакиња и једна малољетна особа, наводе из полиције.

Криминалистичком истрагом је утврђено да је синоћ око 18.30 часова након вербалног сукоба тридесетдеветогодишњак својим аутомобилом налетио на двојицу држављана Словеније.

Сукоб је узроковало претходно незадовољство вожњом на ауто-путу, а кулминирало је вербалним сукобом, након чега је осумњичени с намјером да усмрти двојицу мушкараца на њих налетио аутомобилом и нанио им повреде, наводе из полиције.

Тридесетдеветогодишњи држављанин Словеније осумњичен је за покушај убиства и довођења у опасност живота и имовине опште опасном радњом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана