Словаци открили: Срби радили као робови

index.hr
Словаци открили: Срби радили као робови

Словеначки инспектори отркрили илегалне раднике, између осталих и из Србије, који су радили у робовским условима, преносе регионални медији.

Изненадна посjета пореских и финансијских инспектора фирми "Marof Trade" открила је низ неправилности и тешких кршења људских и радних права илегално запослених радника из Бугарске, Србије и других држава који су радили у дрвној индустрији, са елементима робовског рада.

"У акцији је потврђена сумња у кршење пореских прописа и прописа са подручја запошљавања који забрањујуу рад на црно, основних права радника као и сумња у трговину људима", објавило је министарство финансија.

Медији су објавили да је компанија запошљавала десетине страних радника без уговора и није плаћала осигурање и доприносе. Илегални радници радили су 10-12 сати дневно, без редовног одмора викендом, а спавали су у изнајмљеним, скученим и неприкладним просторијама, "на смјене", јер су два радника дјелила једну постељу.

На руке су добијали тако малу плату да њом нису могли да плате ни карту за повратак кућама, открили су медији који додају да су локални становници за њих знали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана