Славонци оптужени за шверц кокаина купљеног у Србији

Танјуг
Славонци оптужени за шверц кокаина купљеног у Србији

ЗАГРЕБ - Хрватска Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) је, након спроведене истраге пред осјечким Жупанијским судом, подигла оптужницу против осморо осумњичених за кријумчарење нешто мање од килограма кокаина, од фебруара до октобра прошле године.

Тужилаштво је саопштило да је вођа криминалне групе у Винковцима, Ђакову, Загребу и другим мјестима у Хрватској и у Србији повезао остале оптужене и више других особа из Хрватске и Србије, у циљу континуиране набавке, складиштења, скривања и даље препродаје кокаина, преноси портал Индекс.

Сумњиче га да је са за сада неутврђеним особама из Србије договарао набавку већих количина кокаина и одлазио у Србију ради плаћања дроге.

Након што је дрога била допремљена на подручје Загреба, за њено преузимање, скривање и испоруку на договорене локације ангажовао је остале оптужене.

На овај начин је набавио најмање 902,36 грама кокаина, а према његовим упутствима дрогу су преузимали, скривали и даље препродали у Загребу и Осијеку.

УСКОК је саопштио да је Жупанијском суду у Осијеку предложио продужење притвора против троје оптужених.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана