Скупштина Црне Горе смијенила два министра, иницијативу покренуо Дритан

Анадолија
Foto: Анадолија

ПОДГОРИЦА - Потпредсједник Владе Црне Горе и министар одбране Рашко Коњевић и министар вањских послова Ранко Кривокапић разријешени су дужности синоћ након поноћи у парламенту.

За њихово разрјешење гласао је 41 посланик Демократског фронта, Демократа, коалиције “Црно на бијело” и Социјалистичке народне партије.

Скупштина је Коњевића и Кривокапића смијенила на приједлог премијера у техничком мандату Дритана Абазовића.

У сали за вријеме гласања нису били посланици Демократске партије социјалиста, Социјалдемократске партије и Социјалдемократа, Либералне партије, Бошњачке странке и албанских партија.

Абазовић је у образложењу за смјену навео да је, од изгласавања неповјерења Влади 20. августа, јавно дјеловање Коњевића и Кривокапића у континуитету одступило од званичних ставова Владе.

“Њихово руковођење ресорима одбране и вањских послова у великој мјери је отежало рад 43. владе до избора Владе у новом саставу”, казао је Абазовић.

Посланик Бошњачке странке Суљо Мустафић је у полемици упозорио Абазовића да је његова иницијатива нелегитимна јер “разрјешава министре којима је изгласано неповјерење као и комплетној Влади”.

Влада Дритана Абазовића изгубила је повјерење већине у парламенту 20. августа, након што је Абазовић потписао Темељни уговор са Српском православном црквом упркос противљењу партија, предвођених Демократском партијом социјалиста (ДПС), које су давале подршку мањинској Влади.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана