Скупштина Црне Горе ипак расправља о смјени Мандића

ГС
Скупштина Црне Горе ипак расправља о смјени Мандића

ПОДГОРИЦА - На инсистирање предсједника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића, шеф посланичког клуба Покрета Европа сад (ПЕС) Василије Чарапић повукао је приједлог да се Иницијатива дијела опозиције, предвођене ДПС-ом о смјени Мандића, скине са дневног реда данашњег заседања.

То значи да ће посланици данас ипак разматрати Иницијативу дијела опозиције о смјени Мандића, што је прва тачка дневног реда. Предсједништво највеће опозиционе  странке, Демократске партије социјалиста (ДПС) донијело је одлуку да покрене иницијативу за смјену Андрије Мандића са мјеста предсједника Скупштине Црне Горе.

То је, одлучено на сједници одржаној 27. фебруара, а ДПС је половином јануара најавио да ће поднијети иницијативу за смјену Мандића чим, како су тада навели, процијене да постоји шанса за њену реализацију.

Случајно или не, одлука је донијета исти дан када је предсједник Републике Српске Милорад Додик дошао у посјету Црној Гори а домаћин му је био управо Мандић, а што је изазвало својеврсну хистерију на тамошњој политичкој сцени, у којој су најгласнији били управо функционери ДПС-а.

У јануару је иницијатива ДПС за смјену Мандића најављена због истицања тробојке у свом кабинету када је угостио митрополита црногорско приморског Јоаникија у Скупштини, што ДПС тумачи да предсједник парламента ради за интересе друге државе.

Мандић је тада рекао да не зна откуд толика мржња према тројбојци и додао да је Посланички клуб За будућност Црне Горе у своје просторије унијети тробојку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана