Скупштина Црне Горе данас о измjенама Закона о предсjеднику

Танјуг
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА- Прва тачка дневног реда данашњег засједања Скупштине Црне Горе биће приједлог измјена Закона о предсједнику, одлучено је већином гласова посланика.

Приједлог измјена Закона о предсједнику поднио је Демократски фронт, а до одлуке да ова тачка буде уврштена у дневни ред засједања дошло се након бурне расправе и противљења посланика ДПС-а, СДП, СД и Либералне партије.

Противници овог приједлога сматрају да је расправа о измјенама Закона о предсједнику уставни пуч.

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић је у образложењу приједлога навео, између осталог, да измјене Закона о предсједнику заправо рјешавају кризу и пат позицију у којој се Црна Гора налази већ дуже вријеме.

Истакао је да се предложенм измјенама не одузима ниједна надлежност предсједнику Црне Горе, али се отвара могућност да предсједник, ако, како је рекао, има капцитет обнови консултције са свим политичким субјектима и да Миодраг Лекић добије мандат да отпочне процес формирања нове владе.

Истакао је да ако се предсједник Црне Горе понаша неуставно, јавни интерес државе је да има владу и да до избора дође на уставом прописани начин, а не ситним калкулацијама.

Јер, казао је, влада води унутрашњу и спољну политику земље, а њеним формирањем биће ријешено и правно политичко лудило у којем се Црна Гора налази.

Након што је овај приједлог уврштен у дневни ред данашње сједнице, предсједница парламента Данијела Ђуровић је прогласила получасовну паузу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана