Скуп најинтелигентнијих људи свијета у Будви

Танјуг
Foto: Илустрација

БУДВА- Представници Менса Србије, Словеније, Хрватске, БиХ окупили су се у Црној Гори која је домаћин састанка свих Менси свијета којем присуствују представници 51 земље са свих пет континента.

"Менса Црне Горе домаћин је вишедневног скупа који се одржава у Будви, а у трци за тај престижни догађај побиједили смо Менсу Холандије", рекао је за Танјуг предсједник тог удружења које окупља људе са коефицијентом интелигенције вишим од 148 Марко Лакић.

Скуп је првобитно требало да буде одржан у Црној Гори 2020. године, која је још 2018. дала најбољу понуду на надметању са представницима Менси из цијелог свијета, навео је Лакић и додао да је скуп због пандемије одложен два пута.

Лакић је подсјетио "да су чланови Менсе и академици, људи који имају велике каријере иза себе, али и они који можда нису толико запажени у друштву, али ипак имају степен интелигенције које их по Менсином тесту сврстава у два посто свјетске популације".

Скуп којем присуствују и чланови предсједништва и извршни директор Менсе Интернатионал биће, како Лакић каже, искоришћен за активности у различитим областима од којих се издвајају пројекат везан за рад са даровитом дјецом и одраслима и онај заједнички под покровитељством Европске уније а везан је едукацију коросника интернета о злопуотребама са којима могу да се свакодневно суоче.

Лакић је подсјетио да је ово прилика и да гости скупа са све четири стране свијета упознају лепоте Црне Горе, као и да на путу до Будве посјете Београд, што су многи и учинили.

Лакић је додао да ће наредни борд директора свјетске Менсе, након Будве бити у Хјустону.

Посљедњи овакав велики скуп одржан је 2019. у Куала Лумпуру а прије тога домаћини су били Будимпешта, Токијо и Ница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана