Скопље забрањује сушење веша и зимницу на тераси

Танјуг
Скопље забрањује сушење веша и зимницу на тераси

Житељи Скопља чије терасе гледају на улицу или на неки градски трг, на жице и на ограду терасе неће смијети да простиру одјећу, завјесе, постељину и тепихе, како предвиђа Приједлог одлуке о комуналном реду који ће се у сриједу наћи на дневном реду Савјета града Скопља, објавио је македонски "Дневник".

На терасе неће моћи да се стављају предмети који наружују изглед објекта, као што су стари плакари и апарати за домаћинство а неће смијети да се виде ни тегле са зимницом, нити објешене нанизане суве паприке које су карактеристичне за те крајеве.

Приједлог одлуке о комуналном реду Града Скопља предвиђа и да на прозорима, балконима, терасама или оградама могу да се држе само саксије са цвијећем и другим растињем и то само ако не оштећују објекат и не утичу на безбједност саобраћаја.

Комунални инспектори су добили овлашћења да са налогом могу да натјерају власника стана да очисти терасу или балкон од старих ствари.

Градска власт је регулисала и проблем са клима уређајима и од овог љета течност са њих неће смијети да капље са спољашње стране самог објекта, на сусједни објекат, нити да се директно излива на тротоар.

Скопљанци ће такође морати да псе кућне љубимце шетају не само на повоцу него и са заштитном маском уколико је у питању раса паса која има "физичке и друге предиспозиције за агресивност".

Пси, кућни љубимци, моћи ће да се шетају слободно, без повоца, у парковима и на другим зеленим површинама уколико на њима нема уређеног дјечјег игралишта и уколико нису у близини школе у времену од 22.00 до 8.00 сати ујутру током лета, односно од 22.00 до 9.00 сати током зиме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана