Скопље: Најмање 20 погинулих у великом невремену

Агенције
Скопље: Најмање 20 погинулих у великом невремену

Скопље - Најмање 20 људи је изгубило је живот у великом невремену које је захватило Скопље, шесторо се води као нестало, а повређено је више десетина.

 “Од 20 погинулих особа, 13 их је идентификовано и предато породицама”, саопштено је по завршетку састанка Комитета за кризне ситуације, пренијела је МИА.

Из полиције је раније саопштено да се шесторо се води као нестало, као и да је 22 особа примљено у болнице. Скопски медији су јавили да је у синоћном олујном невремену повријеђено око 100 људи.

На рашчишћавању послије невремена, тражењу несталих и пружању помоћи грађанима ангажоване су градске службе, полиција и војска.

Према првим информацијама, погинули људи су различитог узраста и у току је идентификација.

"Ово је катастрофа, овако нешто никада нисмо доживјели", рекао је градоначелник Скопља Коче Трајановски, наводи АФП, додајући да су јаке олује погодиле и сјеверозападни град Тетово и при том изазвале штету на објектима, али не и жртве. Олујно невријеме које је синоћ погодило Скопље трајало је више од пет сати и нанијело велику штету. У току ноћи пала су 93 литра кише на квадратни метар, а у прва два сата невремена регистровано је више од 800 громова. Осим тога, током невремена ветрови су дували јачином већом од 70 километара на сат, а у неким дијеловима је вода достигла ниво од чак метар и по, јавили су локални медији.

Већи дио главног града Македоније је био поплављен, вода је ушла у подруме стамбених зграда, поплавила Клинички центар, кидала дрвеће, а многи грађани су били заглављени у возилима у подвожњацима и на раскрсницама у нижим дијеловима града.

За сада је обустављен саобраћај обилазницом око Скопља.

Киша је јутрос стала, али се вечерас поново очекује.

Према прогнозама метеоролога, подручје Македоније ће и данас остати под утицајем влажне и нестабилне ваздушне масе са Медитерана, која ће по подне и увече донијети промјенљиво и нестабилно време са грмљавином, најприје у западним, а потом и у централним и сјевероисточним деловима, закључује македонска агенција. Невријеме је синоћ погодило и Тетово и Охрид.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана