Скопље: Извршиоци петоструког убиства оптужени за тероризам

Aгенције
Скопље: Извршиоци петоструког убиства оптужени за тероризам

Скооље - Македонско тужилаштво подигло је оптужницу против осумњичених за петоструко убиство код Смиљковског језера у близини Скопља у априлу ове године, којом се петорица терете за тероризам, а један за помагање у извршењу овог кривичног дјела.

Тужилаштво је за тероризам оптужило Алила Демирија /27/, Африма Исмаиловића /32/, његовог брата Агима Исмаиловића /33/, Фејзу Азирија /54/ и Раму Сејдија /24/, док ће Хаки Азири одговарати за помагање у извршењеу кривичног дјела тероризам.

Према наводима Тужилаштва, петорица оптужених за тероризам непосредно прије догађаја договорила су се да убију више лица македонске националности и да на тај начин унесу несигурност и страх код грађана.

Локација изабрана за извршење њиховог пакленог плана није била случајна, будући да је оптужени Фејзи Азири добио концесију на мјесту званом Смиљковско језеро.

Терористички акт извршен је између 19.40 и 19.50 часова када је са раздаљине од само 1,5 метара пуцано у Цветанча Ацевског /19/, Кирета Тричковског /21/, Александра Накевског /18/, Филипа Славковског /20/ и Борчета Стевковског /45/.

Тужилаштво тврди да је Алил Демири у жртве пуцао из пиштоља, а Африм и Агим из аутоматске пушке.

Након извршења злочина Африм Исмаиловић и Алил Демири са још неколико непознатих лица побјегли су аутомобилом марке "опел омега", а Агим Исмаиловић и још неколико непознатих особа другим возилом.

Оптужени Сејди Рами, прије и послије трагичног дођаја одржаво је везу са другим особама које су биле логистика, а затим се упутио ка фарми Фејзија Азирија, у атару скопског села Белимбегово. Фејзи Азири организовао је бјекство Алила Демирија и Африма Исмаиловића из Македоније на Косово.

Алил Демири и Африм Исмаиловић су у бјекству и за њима је расписана потјерница.

Македонска полиција је одмах након убиства организовала акцију под називом "Монструм" у којој је учествовало око 800 полицајаца и ухапсила 18 лица осумњичених да су одговорни за петоструко убиство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана