Скандалозну објаву пицерије из Хрватске куде или хвале, полиција ћути

Танјуг
Скандалозну објаву пицерије из Хрватске куде или хвале, полиција ћути

ЗАГРЕБ - Након скандалозне објаве власника пицерије Локдаун из Самобора да тражи раднике, али да, како су навели, не могу бити из "Пакистана, Бангладеша и четника из Ниша", на Гуглу је за само 24 сата освануло 150 рецензија у којима су појединци одушевљени објавом власника, док га други критикују и оптужују за фашизам, расизам и нетрпељивост.

Хрватски портал 24сата објавио је јуче да је полиција добила пријаву против власника пицерије због ширења говора мржње и дискриминације.

Нема, међутим, информација да је полиција и предузела неке конкретне мјере.

Иначе, Фејсбук је ову скандалозну објаву пицерије Локдаун обрисао, а потом се појавила нова у којој стоји да иако је пост обрисан, став власника није промијењен.

Према писању загребачког Јутарњег листа када је о рецензијама ријеч, средине нема, или једна или пет звјездица, па је, како наводе, тренутна "закључна оцијена" пижерије Локдаун 2,8.

"Невјероватно је да овакви објекти раде. Газда отворено промовише фашизам без санкције полиције. Пица је одвратна, не задовољава ни минималне услове, али то што си прави фашист је одвратно. Молим грађане да узму правду у своје руке и доведу газду у ред, написао је један од корисника, који је уз коментар дао најнижу оцијену. Други корисник је у свом коментару позвао на избјегавање пицерије Локдаун у Самобору.

"Власник себе и ову пицеију отворено декларише као расисте и националисте, стога избјегавајте ово мјесто ако нисте један од таквих јер нећете бити добродошли", написао је.

Још један корисник надовезао се коментаром да је, како каже, "власник локала ксенофоб и расиста који јавно подстиче мржњу". "Ако желите напредак друштва у којем живимо, избјегавајте ово мјесто и овакву дискриминацију", написао је.

Корисници су примјетили и то да су власници дио негативних рецензија избрисали.

"Више немају кога да вуку за рукав за добру рецензију, па су почели да бришу оне негативне или оне које вријеђају његов шовинистички, националистички пост. Јуче преко 300 рецензија, сада 100", тврде.

Отворену подршку пицерији Локдаун дао је један Британ, који тврди да је недавно доселио у Хрватску.

"Ова пицерија и њени власници су невјероватни! Поштујем што власник толико покушава да брани своју културу и своју земљу! Његова пица, па то је још боље!", написао је.

Да је већина рецензија заправо вид исказивања политичког става или барем става о овој конкретној ситуацији показује овај корисник:

"Рецензије су фејк од људи који мрзе Хрватску и власника јер је домољуб", а други се надовезао текстом: "Љевичари, (па великим словима) плачитееее. Пицерија је топ!!"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана