Скандалозан графит у Карловцу: Српска дјеца, дошла ватат зеца...

Танјуг
Скандалозан графит у Карловцу: Српска дјеца, дошла ватат зеца...

Загреб - У карловачкој четврти Раковац освануо је графит којим се позива на убијање српске дјеце, с недвосмисленом алузијом на породицу Зец.

"Српска дјеца, српска дјеца, дошла ватат зјеца, убиј дјецу, убиј дјецу, спаси живот зецу", пише на зиду.

То је изазвало реаговање предсједника карловачких Реформиста Ивице Маргарина, који је позвао предсједника Већа из ХДЗ-а Дамира Мандића да га уклони и на тај начин покаже да не подржава овакве позиве на мржњу.

Маргарин је упозорио да графит на једној од зграда у тој четврти стоји већ десетак дана, а у отвореном писму Мандићу, који намјерава да се кандидује за градоначелника Карловца, послао је и фотографију са текстом графита у прилогу.

У писму Маргарин примјећује да се овај графит налази само стотинак метара од улаза у којем станује актуелни градоначелник тог града.

Маргарин истовремено примјећује да би градоначелник сигурно видио ову "гнусну глупост неписменог аутора" да је бар једном прошетао квартом.

"Вријеме је пред локалне изборе и у више наврата јавно сте објавили да сте кандидат своје странке за градоначелника града Карловца. Дијелом покажите да не подржавате овакве позиве на мржњу спрам једног дијела становника Хрватске и града Карловца. Јавно осудите оне који наносе срамоту граду сусрета, његовом руководству и вама, а и мени", написао је Маргарин у писму Мандићу, пренијели су хрватски медији.

Мандић је данас изјавио да је одмах по пријему писма "реаговао према надлежним службама" и градским комуналним службама, те најавио да ће се у свему и званично огласити.

Мандић је у одговору Мандарину графит назвао непримереним и захвалио му што је подстакао уклањање графита који садржи усташко "У", с алузијом на убијање српске дјеце и, како се наводи, "'ватање Зеца".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана