Скандал у Загребу: Деканица платила свој портрет 1.600 евра па га поставила на факултету

ГС
Скандал у Загребу: Деканица платила свој портрет 1.600 евра па га поставила на факултету

ЗАГРЕБ - Деканица загребачког факултета Јадранка Фреце, иначе склона аферама, шокирала је новом јер је тражила да се изради велики портрет са њеним ликом за који је издвојила чак 12.000 куна (око 1.600 евра), те га поставила на факултету.

Деканица Прехрамбено-биотехнолошког факултета није платила портрет својим, већ новцем ове установе, а досад је нанизала неколико афера, преносе хрватски медији. 

- Јадранка Фреце пеглала је службену картицу на парфеме, дизајнерску одјећу, шминку, наочале… Док је факултет грцао у дуговима Фреце је себи мимо плате исплаћивала мјесечне додатке у износу 10.700 куна (око 1.400 евра), а узимала је и новац за непостојеће путне трошкове - наводи портал 24 сата.

Додају да је све њене афере открио Телеграм, а у најновијој епизоди Фреце је за 12.000 куна тражила да се наслика њен портрет.

Иако ће на челу Прехрамбено-биотехнолошког факултета (ПБФ) бити још годину и девет мјесеци, деканица Јадранка Фреце тражила је да се наслика, односно изради њен портрет и постави у вијећницу, просторију у којој се обично одржавају састанци и сједнице факултетског вијећа.

Занимљиво је да то није уобичајена пракса јер се портрети обично постављају након што особа оде с функције, а не док је још обавља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана