Шкаљарцу промијенили изглед због безбједности

GS
Foto: AA

Због угрожене безбједности крајем марта промијењен је физички изглед члану шкаљарског криминалног клана М. Ђ., свједоку сараднику у поступку за убиство Новљанина Шћепана Рогановића.

То је у јуче, у судници, саопштила суткиња Вишег суда у Подгорици Весна Ковачевић, пред којом вишечлана криминална група одговара за убиство Рогановића 21. фебруара 2020. на Канли кули у Херцег Новом. Суткиња Ковачевић казала је да је суд обавијештен да је М. Ђ. у програму за заштиту свједока, а појаснила је да је дописом обавијештена да је од 27. марта 2023. године дошло до промјена у физичком изгледу: ”И да му је угрожена безбједност”.

Она је предложила да се М. Ђ. саслуша под псеудонимом и са заштићеним гласом и изгледом.

КОРОНА ИЛИ ЛАЖИ?


Суђење за убиство Рогановића јуче је одгођено због недоласка окривљеног Дина Ибрахимовића на главни претрес. Ковачевић је у судници саопштила да је Ибрахимовићев бранилац, адвокат Дамир Лекић, доставио суду захтјев да се суђење одложи, наводећи у допису да је његов брањеник лошег здравственог стања.

”Адвокат Лекић је приложио суду медицинску документацију ЈЗУ Опште болнице у Бару, са лабораторијским налазима, гдје се наводи да има вирус ковид 19. Претходни пут, када се окривљени Ибрахимовић није појавио на суђењу, суд му је одредио притвор. Он је истог дана доставио суду извјештај љекара специјалисте да има коронавирус. Ово је необично да је други пут у три мјесеца поново болестан од вируса ковид-19. Ради се о истом љекару који је и први пут написао извјештај”, казала је она.

Објаснила је да ће суд преко Института за јавно здравље провјерити да ли је Ибрахимовић уписан у њиховој евиденцији као позитиван на коронавирус, али и да ће од барске Опште болнице тражити податак да ли је заведен извјештај љекара достављен суду.

Пуномоћница породице покојног Рогановића, адвокатица Маја Турковић, негодовала је због још једног одгађања суђења.

”Породица Рогановић је узнемирена, јер се овај предмет три године не помјера са мртве тачке. Ово је очигледно да оптужени Ибрахимовић константно опструира, а чињеница је да се на свиреп начин убијен млади човјек. Све ово јасно указује на злоупотребу”, казала је Турковић.

Судија је навела да једино што може суд да уради је да провјери извјештај љекара специјалисте.

За убиство Рогановића оптужени су Ибрахимовић, Крсто Вујић, Мили Бајрамовић, Милош Комар, Дино Ибрахимовић и Игор Главаш. Директним извршиоцем означен је Бајрамовић. Он је у бјекству, као и Вујић, оптужени организатор те криминалне групе, преносе Вијести.ме

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана