Шкаљарци спремили два милиона евра за ликвидације у Тивту

ГС
Foto: Илустрација/Курир

БЕОГРАД - Суђење Јанку Вукадиновићу и осталим окривљенима који се сумњиче да су припремали убиство криминалаца из Србије Вељка Беливука и Марка Миљковића, данас је одложено јер је, према ријечима адвоката одбране из депоа подгоричког суда украден доказ.

Наиме, украдени су пиштољи којима је наводно требало да се изврши ликвидација.

Ликвидација Беливука и Миљковића је припремана само пар дана пре него што су ухапшени у Београду 4. фебруара 2021. године, а за њихове главе како се говорило, плаћене су огромне цифре. План групе Вукадиновића прво је био да убију вођу кавачког клана Слободана Кашћелана - Истражитељи су прикупили доказе да је непосредним извршиоцима ликвидације Слободана Кашћелана требало да буде исплаћено 500.000 евра, док су за злочин у Тивту требали да буду исплаћени са 700.000 за Миљковића и 1.300.000 евра за Беливука - подсјећа извор.

Истрага сумња да су они у једном стану у Тивту за извршење овог кривичног дјела држали два пиштоља и муницију. Они су планирали да Беливука и Миљковића „ треба убити док буду чекали у реду за чекирање карата“.

Како тужилаштво тврди у списима, они су на аутомобилу марке „опел зафира” поставили лажне табилице и наредног дана, рано ујутро се упутили према Аеродрому Тиват. Тада их је пресрела полиција, преноси Курир.

Беливук и Миљковић су 30. јануара ујутро напустили Црну Гору, а на београдском аеродрому их је дочекала полиција која их је спровела на саслушање. Они су након тога ухапшени због сумње да су извршили више кривичних дела и неколико монструозних убистава.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана