Сјеверна Македонија: Активно 10-ак пожара, неки локализовани

Танјуг
Foto: Aнадолија

СКОПЉЕ - На територији читаве Сјеверне Македоније је тренутно активно десетак пожара, од којих су неки стављени под контролу.

На терену се наставља са гашењем пожара у које су укључени припадници ватрогасних јединица и тимови из Аустрије, Бугарске, Словеније и Румуније, као и припадници Војске Сјеверне Македоније и Министарства унутрашњих послова, запослени у шумарству, али и локално становништво, преноси македонски портал “Телма”.

Обраћајући се припадницима војске који су укључени у гашење пожара у региону Прилепа, предсједник Сјеверне Македоније Стево Пендаровски рекао је да нико неће заборавити изузетне напоре које улажу, док је министарка одбране Радмила Шекеринска нагласила да војска пружа кључну подршку у гашењу ватрене стихије.

Премијер Зоран Заев је, с друге стране, нагласио улогу локалног становништва за које је рекао да су међу најзаслужнијима за гашење пожара.

Помоћница начелника Сектора за операције и координацију Марија Милкова је изјавила данас, информишући јавност о ситуацији са пожарима, да је тренутно избио пожар у Росоману, у региону Кавадарци.

Пожар у региону Делчева, селу Разловци-Нови Истевник, како је раније саопштио Центар за кризне ситуације, стављен је под контролу, али још није у потпуности угашен.

Пожар у пехчевском крају, у селу Будинарци, и даље је активан, а тамо гори висококвалитетна борова шума и ангажовано је више запослених из шумарства, локално становништво, као и међународни тимова из Словеније, Аустрије...

Војска дјелује са 40 војника, а у гашењу учествује и војни хеликоптер.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана