Сјекиром пријетио жени јер није добила плату па није имао новца за пиће

ГС
Сјекиром пријетио жени јер није добила плату па није имао новца за пиће

СЛАВОНСКИ БРОД -  Мушкарац (46) из Славонског Брода пријетио је смрћу супрузи и дјетету јер жена није добила плату у кафићу у којем је радила па он није имао за алкохол, те је против њега подигнута оптужница.

У оптужници стоји да је 46-годишњак у октобру око 18.30 часова, у породичној кући у Славонском Броду, под видним утицајем алкохола, љут на супругу јер још није добила плату, уз увреде пријетио да ће убити њу и малољетно дијете, пише Даница, преноси Индекс.

-Притом их је истјерао из куће рекавши им да ходају испред њега и да иду у угоститељски објект гдје ради његова супруга, држећи у руци сјекиру и понављајући да ће их обје убити - стоји у оптужници.

Тужиоци за 46-годишњака траже 10 мјесеци условног затвора и да су донесе одлуку да му се одузме сјекира с дрвеном дршком дужине око 80 центиметара.

Иначе, мушкарац је незапослен и није раније осуђиван. Током истраге, мушкарац се бранио да је сјекиром хтио полупати врата кафића, а супруга је трчала према кафићу и звала полицију, пише Даница.

-Кад сам ја с дјететом дошао до киоска, супруга је сједила код киоска. Кад је дошао полицијски службеник, увидио сам што ми се догађа, па сам одмах спустио сјекиру коју сам имао у рукама - рекао је.

Жена је испричала да је тог дана ишла у банку по новац, али није успјела ништа подићи јер јој послодавац није исплатио плату. Испричала је да је њен муж узео сјекиру у руке те њу и дијете истјерао из куће. Према тврдњама супруге, рекао им је да иду у кафић по новац или ће их сасјећи.

-Путем је цијело вријеме са сјекиром у руци понављао да ће нас убити и запалити. Кад нас је један дечко видио, питао је мог мужа, који је држао сјекиру у висини главе, је л' се то може ријешити разговором. Он се почео уносити том дечку у лице и говорити му да шта се петља. Ја сам у тим тренуцима успјела назвати 112 те се с дјететом сакрила у складиште оближње трговине до доласка полиције - испричала је жена, преноси Даница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана