Сиништај: Потписао бих петицију за “Природну Албанију”

РТРС
Сиништај: Потписао бих петицију за “Природну Албанију”

Тирана - Предсједник Грађанске иницијативе Васељ Сиништај поновио је да би потписао петицију о стварању “Природне Албаније” и оптужио посланике Фатмира Ђеку и Генција Ниманбегуа да “у души мисле сасвим другачије”, преноси РТРС.

- Читам изјаве посланика Ђеке и Ниманбегуа и убијеђен сам да сасвим другачије мисле у души - рекао је Сиништај.

Посланици Демократске партије и Форце саопштили су да нису потписали петицију албанског историчара Коча Данаја о “Природној Албанији” и да је то бесмислено.

Ђека је казао да су све великодржавне творевине на Балкану постале бесмислене, јер ћемо сви бити заједно у Европској унији без граница, а Ниманбегу да није упознат са наводима о петицији, али да је сигурно не би потписао, јер се ради о “скретању пажње са стварних проблема”.

Данај је раније казао да је петицију за стварање “Природне Албаније” потписало “40 посланика албанског, црногорског, косовског и македонског парламента”.

Ђека и Ниманбегу су једини посланици албанских националних партија у Скупштини Црне Горе који петицију нису потписали.

Сиништај је рекао и да ће се са задовољством одазвати позиву Тужилаштва, ако се процијени да за то постоји разлог.

Сиништај је јуче Порталу Аналитика казао да би потписао петицију која се тиче преиспитивања историјских чињеница а „не прекрајања граница”.

Лист “Дан” је објавио да Сиништају наводно пријети затворска казна од три до 15 година, уколико Тужилаштво реагује и покрене поступак због угрожавања територијалног интегритета Црне Горе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана