Синђелићу продужен притвор до 30 дана

Срна
Синђелићу продужен притвор до 30 дана

Подгорица - Београђанину Александру Синђелићу, коме је на терет стављено да је један од организатора групе осумњичене за припремање терористичких напада у Црној Гори, продужен је притвор до 30 дана.

Синђелићев адвокат Милан Вујовић рекао је новинарима да због тајности поступка не може рећи како се његов клијент бранио код тужиоца и судије.


Држављанин Србије Александар Синђелић, ухапшен је прије два дана у Београду, те је у вечерњим сатима под специјалним мјерама безбједности летјелицом црногорских државних органа пребачен у Подгорицу.

Акција је изведена по налогу из Црне Горе, а поводом овог хапшења нико се није огласио, објавили су раније данас црногорски медији.

Из Завода за извршење кривичних санкција /ЗИКС/ потврђено је да се Синђелић налази у тој институцији, те да му је притвор одређен након саслушања у Специјалном државном тужилаштву.

Синђелић и бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић осумњичени су да су организаотри двадесеточлане криминалне групе која је на дан избора у Црној Гори 16. октобра требало да пуца у грађане окупљене испред републичке Скупштине у Подгорици и да ухапси премијера Мила Ђукановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана