Синђелић добио статус свједока сарадника

Срна
Синђелић добио статус свједока сарадника

Подгорица - Александар Синђелић добио је статус свједока сарадника у предмету против окривљених за стварање криминалне организације која је планирала терористичке нападе у Црној Гори на изборни дан, 16. октобра.

"Ванрасправно кривично вијеће Вишег суда у Подгорици данас је, одлучујући о приједлогу Специјалног државног тужилаштва за одређивање статуса свједока сарадника лицу А.С. у кривичном предмету против окривљених Е.С. и других због кривичног дјела стварање криминалне организације, донијело рјешење којим се А.С. одређује статус свједока сарадника", саопштено је из Вишег суда.


Такву одлуку, како се наводи, суд је донио након оцјене да ће "свједок сарадник својим свједочењем знатно допринијети доказивању предметних кривичних дјела и помоћи откривању и доказивању других кривичних дјела за која се основано сумња да их је криминална група вршила".

Бивши командант Жандармерије Србије Братислав Дикић и још 19 српских држављана ухапшени су у ноћи између 15. и 16. новембра због сумње да су на дан избора планирали нападе на институције Црне Горе и црногорског премијера Мила Ђукановића.

Синђелић је ухапшен касније и налази се у Заводу за извршење кривичних санкција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана