Синчић пријавио Пленковића Савјету Европе због пријетњи и уцјена

Танјуг
Синчић пријавио Пленковића Савјету Европе због пријетњи и уцјена

ЗАГРЕБ - Хрватски европарламентарац Иван Вилибор Синчић пријавио је премијера Андреја Пленковића Савјету Европе због најаве да ће државне подршке фирмама у пандемији бити условљене вакцинацијом њихових власника и запослених.

Јучерашња најава Пленковића изазвала је оштре реакције у хрватској јавости, а Синчић је на свом фејсбук профилу написао да је премијера пријавио Савету Европе и позвао све да се, како је навео, одупру пријетњама и уцјенама.

 "Пријавио сам Пленковића данас Савјету Европе. Сматрам да је скандалозно, крајње нехумано и дегутантно своме народу претити егзистенцијом", написао је Синчић.

Навео је и да је срео на стотине политичара и лидера земаља, али никад неког, како је казао, "толико очајног, посебно толико неуспјешног да му је држава најсиромашнија и најкорумпиранија у Европској унији, а надуваног до неба".

"Позивам вас да се одупрете пријетњама и уцјенама, јер кад једном на њих пристанемо, краја неће бити!", саопштиоје Синцић који је приложио и скриншот мејла послато Савету Европе.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана