Син Весне Меденице нуди 788.800 евра у некретнинама за слободу

Танјуг
Син Весне Меденице нуди 788.800 евра у некретнинама за слободу

ПОДГОРИЦА - Милош Меденица понудио је Вишем суду у Подгорици 788.000 евра у некретнинама као залог да ће се редовно одазивати позивима и да неће саботирати поступак у којем га терете за формирање криминалне организацје која је наручивала судске одлуке, шверцовала цигарете.

Одбрана сина некадашње прве жене црногорског правосуђа Весне Меденице поднијеле је 26. септембра приједлог за укидање притвора уз прихватање кауције.

"Одлука још није донијета. Износ понуђеног јемства је 788.800 евра у некретнинама", саопштила је савјетница за односе са јавношћу Вишег суда у Подгорици Марија Раковић. Милош Меденица ухапшен је 25. маја 2023. године на подгоричком аеродрому, након што је у Црну Гору дошао из Србије.

Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против Милоша и његове мајке Весне Меденице, Дарка Лаловића, Василија Петровића, Бојана и Марка Поповића, Милице Влаховић Милосављевић, Марка Вучинића, Милорада Меденице, Луке Бакоча, Петра Милутиновића, Иване Ковачевић, Радомира Раичевића, Марјана Бевење, Стева Караникића, Горана Јовановића и "Копад комапни" из Никшића.

Терете их за стварање криминалне организације, те продужена кривична дјела кријумчарење, давање мита, примање мита, противзаконити утицај и навођење на противзаконити утицај, злоупотребу службеног положаја, трговину дрогом, недозвољено држање оружја и експлозивних материја, тешка тјелесна повреда и спречавање доказивања.

Милош Меденица је, између осталог, како је наведено у оптужници 2019. години, створио криминалну организацију, чији су припадници постали његова мајка Весна и остали ради кријумчарења цигарета и противзаконитог утицаја на судску власт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана