Сестра осумњичена да је брата приморавала на просјачење

ГС
Сестра осумњичена да је брата приморавала на просјачење

БАР - Полицији у Бару поднесено је више пријава да је један дванаестогодишњак физички нападао дјецу, након чега је откривено да је овај дјечак примораван на просјачење.

- Предузели смо мјере и радње из своје надлежности, и у присуству мајке и службеника Центра за социјални рад прикупили обавјештења на околности наведених пријава. Полиција је дошла до сумње да је овај дјечак жртва трговине људима, те су у односу на то предузете додатне мјере и радње из надлежности полиције, у односу на шта је лишена слободе његова сестра Н.Б. (20) из Подгорице због сумње да извршила кривично дјело трговина људима - наводе из полиције.

Она је, како се сумња, наведено кривично дјело починила на начин што је злоупотребом повјерења и коришћењем тешких прилика приморавала оштећеног дјечака на просјачење на територији Бара, пише црногорски Дан. 

- Оштећени дјечак је прикупљени новац предавао, а уколико прикупљена сума не би задовољавала предвиђени дневни износ он би био физички злостављан. Дјечак је збринут од стране службеника Центра за социјални рад - речено је из полиције.

Полиција је у односу на пријаве поднијете против дјечака, с обзиром да је он кривично неодговоран због узраста, против његове мајке Л.Б. (42) из Косова поднијела прекршајну пријаву због занемаривања дјетета.

У односу на радње дјечака биће предузете активности из надлежности Центра за социјални рад у складу са законом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана