Шестогодишњи дјечак позитиван на кокаин након викенда проведеног с оцем

ГС
Шестогодишњи дјечак позитиван на кокаин након викенда проведеног с оцем

ИЗОЛА - Шестогодишњи дјечак из Изоле у Словенији био је позитиван на дрогу након викенда који је провео код оца.

Након што је мајка дуго упозоравала Центар за социјални рад да је отац зависник, а када је школа пренијела забринутост Центру, у дјечаковом организму је пронађен кокаин.

Када је мајка недавно дошла по сина, који је био у посјети оцу, посумњала је да нешто није у реду с њим. Шестогодишњак је имао јаку главобољу и болове у стомаку.

Како је мајка рекла за ТВ Словенија, дјечак је имао и необичан изглед.

-Био је веома агресиван - рекла је. Одмах је отишла у апотеку и купила тест за дрогу који је открио да је дјечак позитиван на кокаин.

Да дијете заиста има кокаин у организму касније је потврђено тестирањем у Дому здравља, а потом и другим тестом у изолској болници. Приликом ослушкивања срца, специјалиста ургентне медицине чуо је и шум на срцу.

Мајка каже да не жели ни да замисли како је дрога доспјела у организам шестогодишњака, али је рекла да посљедњих шест мјесеци има јака крварења из носа и учестале ангине. Дјечак није знао ништа да јој каже.

Случај је преузела Криминалистичка управа Полицијске управе Копер, која истражује 40-годишњег оца због кривичног дјела омогућавање узимања недозвољених дрога и запуштање малољетног лица и окрутно дјело, преноси 24ур.

Након обављеног увиђаја, крим истражиоци су га привели истражном судији, који му је одредио притвор. Увиђај је и даље у току, јер полиција прикупља додатне информације и доказе.

Ако суд утврди да је отац крив, пријети му казна од једне до 12 година затвора због посједовања дроге, а до три године затвора за занемаривање дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана