Шест година затвора возачу камиона који је на одмаралишту усмртио дјевојчице

ГС
Foto: nezavisne.com

СИСАК - Возач камиона Иван Филиповић (61) неправоснажно је осуђен на Жупанијском суду у Сиску на шест година затвора због несреће у којој је прије двије године на одмаралиштву поред ауто-пута усмртио двије дјевојчице, а од повреда је касније преминула и једна двадесетосмогодишњакиња.

Филиповић је јутрос на почетку расправе признао кривицу и изразио жаљење због несреће, преносе хрватски медији.

Приликом исказа, рекао је да не зна што се тачно догодило, а додао је да је због болова у кичми добио ињекцију и да га је љекар притом упозорио да не сједа за волан, преносе Независне.

Филиповић је признао како је доктору рекао да ће тек сутрадан ујутро кренути. Истакао је да преузима сву одговорности и да је свјестан чињенице да ће ићи у затвор.

Саобраћајна несрећа догодила се 7. јуна 2019. године ујутро на одмаралиштву поред ауто-пута недалеко од Новске.

Тада су погинуле двије дјевојчице од 14 година, ученице основне школе у Даљу, које су путовале на малу матуру. Касније је у болници преминула Ивана Бабић, која је на дан несреће путовала у Њемачку.

Камион је прво ударио у возило ХАК-а, прошао поред бензинске пумпе, а онда неконтролисаном брзином ударио у групу људи, те се зауставио неколико стотина метара даље, готово у шуми.

Утврђено је да је на одмаралиште, гдје је ограничење брзине 40 километара на час, улетио с 90 километара на час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана