Селаковић: Београд ће наставити да помаже Србима у региону

Срна
Селаковић: Београд ће наставити да помаже Србима у региону

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је да је регионална политика у врху приоритета спољне политике и да ће његово министарство наставити сарадњу са српском дијаспором и да помаже Србима у региону.


Селаковић је, у разговору са члановима Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије, рекао да ће Министарство спољних послова Србије то чинити у оквиру добро планираних пројеката и унапређењем рада своје дипломатско-конзуларне мреже, као поуздан и кредибилан спољнополитички партнер.

Селаковић је са члановима Одбора разговарао и о резултатима Министарства у тој области и продубљивању сарадње с циљем што ефикасније подршке припадницима српског народа у сусједним земљама и дијаспори, саопштено је из овог министарства.

Народни посланици интересовали су се за широк спектар питања у вези са положајем Срба у региону и могућностима да у оквиру парламентарне дипломатије, у синхронизованом дјеловању са Министарством спољних послова, допринесу активностима Србије на овом пољу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана