Шеховић: Абазовић подредио Црну Гору властима у Београду и Вучићу

Танјуг
Foto: Vijesti.me

ПОДГОРИЦА- Предсједник опозиционе СД Црне Горе Дамир Шеховић, који је одбио учешће у мањинској влади Дритана Абазовић, због приоритета који је подразумијевао и потписивање Темељног уговора са СПЦ и присуства Социјалистичке народне партије у извршној власти, инсистира на смјени премијера за којег тврди да је, како наводи, "државу (Црну Гору) подредио властима у Београду и Александру Вучићу.

Шеховић у интервјуу за подгоричку Побједу каже да суштинских измјена, како наводи, "тзв. темељног уговора", неће бити јер то "неће прихватити његови (Абазовићеви) налогодавци по чијем диктату ради".

Шеховић, који је на челној функцији у СД, која је била континуирани партнер Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића, замијенио Ивана Брајовића, бившег предсједника Скупштие Црне Горе, каже да његова странка неће подржати ниједно кадровско рјешење које је мимо државних интереса.

За Абазовића тврди да се окренуо онима који су му блиски - "крајњој десници која је његово природно окружење, нудећи им, као на пијаци, један темељни за три руке у парламенту".

Шеховић сматра да, како каже, треба смијенити владу која функционише по принципу ,,кило издаје спрам пола кила функција“.

На питање да ли у парламенту постоји већина која ће подржати иницијативу СД за скраћење мандата Скупштини, Шеховић у опширном интервју каже:

"Зависи како прилазите стварима. Ако гледате рационално и политички поштено, ту не би имало шта да се мисли: ДПС и СДП су сами јавно отказали подршку влади због политичке преваре којој су, по сопственом признању, били изложени, када је мимо њиховог пристанка, договора и воље, усвојен тзв. ''темељни уговор''".

На питање да ли је по њему могуће формирање неке нове већине без избора, Шеховић каже да "имамо премијера од политичког интегритета, он би већ поднио оставку".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана