СДСМ напустио Скупштину града Скопља

Агенције
СДСМ напустио Скупштину града Скопља

Скопље - Одборници Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) напустили су Скупштину града Скопља као знак протеста због дешавања у Собрању, одакле су прије неколико дана избачени посланици те странке, преносе агенције.

- Четири године најсавјесније и најодговорније смо радили и заступали интересе грађана, али, нажалост, наишли смо на нетранспарентност владајуће гарнитуре која избјегава наша битна питања о пројекту “Скопље 2014”, незаконитом мијењању назива улица у главном граду, партијским списковима запошљавања у јавним предузећима - изјавила је одборник те странке Софија Куновска.

Одборници из редова СДСМ-а напустили су и градску скупштину у Битољу.

Претходно су посланици те опозиционе странке напустили македонски парламант незадовољни начином усвајања буџета за 2013. годину.

Владајући ВМРО-ДПМНЕ и њихов коалициони партнер из редова албанског политичког корпуса Демократска унија за интеграцију усвојили су буџет у понедјељак, 24. децембра, након што је скупштинско обезбјеђење избацило новинаре и посланике из редова опозиције.

Локални избори у Македонији биће одржани у марту, али СДСМ је саопштила да неће учествововати све док не буду створени услови да они буду фер и демократски.

СДСМ је заједно са још неколико партија из македонског политичког корпуса формирала Коалицију “Савез за будућност” и почела ванинституционалну борбу против Владе Николе Груевског.

Опозициони активисти сваке вечери на пола сата блокирају кључне саобраћајнице у градовима широм земље, а током синоћње блокаде демонстранти су се у неким градовима први пут користили пиштаљкама.

За сутра су најављени протести испред сједишта владајућег ВМРО-ДПМНЕ у Скопљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана