СДП-у два ресора у новој влади Црне Горе

Танјуг
СДП-у два ресора у новој влади Црне Горе

ПОДГОРИЦА- Опозициона Социјалдемократска партија (СДП) биће дио мањинске владе, најавио је мандатар за састав новог кабинета и лидер Грађанског покрета (ГП) УРА, Дритан Абазовић.

СДП-у би, према сазнањима подгоричких Вијести, у будућој влади требало да припадну два ресора, највјероватније спољни послови и одбрана или култура.

Из те странке, која није заузела коначан став о уласку у владу, нису жељели да коментаришу информације о расподјели министарстава, наводећи да су то питања за мандатара.

Абазовић с друге стране није желио да каже који ресори ће припасти СДП-у и додаје да ће о томе одлучивати када добије конкретна имена.

У ГП УРА незванично тврде да ће Социјалистичка народна партија (СНП) - која је условила отпочињање преговора о влади неуласком Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократа (СД) и СДП-а - прихватити да СДП буде у извршној власти.

Међутим, из СНП-а Вијестима ни јуче нису одговорили да ли ће пристати на то.

Раније су саопштили да би о томе требало да одлучује Главни одбор странке двотрећинском већином, као што је одлучивао приликом уласка у преговоре о мањинској влади.

На учешћу странака Дамира Шеховића (СД) и Рашка Коњевића (СДП) у власти инсистира ДПС, који је њихов бивши коалициони партнер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана