Савјетник министра ЦГ вријеђао Србе

Агенције
Савјетник министра ЦГ вријеђао Србе

Подгорица - Савјетник министра културе Црне Горе Aгрон Цамај, који је на свом “фејсбук” профилу вријеђао српске избјеглице, остаће без посла, пренијеле су агенције.

Министарство културе оградило се данас од Цамајевих порука са објашњењем да је он у том ресору запослен по уговору о дјелу који истиче 31. децембра и најављују да му радни однос неће бити продужен.

Савјетник министра културе за међународне односе и евроинтеграције Aгрон Цамај вријеђао је Србе на Фејсбуку током рукометног меча Србија - Црна Гора.

Цамај је називао српске избјеглице хордама и навео да је у “Aрени засијао бљесак црногорске олује”, алудирајући на протјеривање Срба из Хрватске, пише “Дан”.

- Уз звуке Марша на Дрину засијао је БЉЕСAК црногорске рукометне ОЛУЈЕ... Востани Сербио, сва, пођите сјутра у Aрену, имаћете прилику да још једном извиждите химну Црне Горе - навео је Цамај.

Он је уз псовке Србе називао “стоком” због звиждања химни Црне Горе додајући: “нисмо само због тог звиждања, само због вашег јада и биједе постали европски шампиони у ватерполу, били други у рукомету у Лондону, само због тог звиждања је онај мали забио тројку у посљедњој секунди...”

- Него, мени су супер оне хорде избјеглица из окупираних српскијех земаља којима Црна Гора даде дом, посао, све - па их ено у Aрени све четник до четника, пљују по истој тој Црној Гори. Живе биле дјевојке! Ви сте веће од свега онога што је било против вас и нас на трибинама...” написао је Цамај у суботу.

Цамај је на друштвеној мрежи вријеђао и бившег посланика Ервина Спахића, а затим се и извинио.

- Био сам изреволтиран неким стварима и зато сам то написао. То је био ментални револт - рекао је Цамај, преносе “Вијести”.
Он је додао да не жели да се “реченице извлаче из контекста”.

- Непримерено сам реаговао, емоције су ми се измакле контроли, зато се свима извињавам - рекао је Цамај.

- Поштујући Устав и законе Црне Горе као и начела прописана Законом о култури међу којима и равноправно очување свих културних идентитета и очување културних различитости, Министарство културе се ограђује од свих јавних исказа и деловања који се косе са наведеним принципима - саопштено је из Министарства културе.

Наводи се и да неће све бити завршено на томе већ да ће Цамај сносити конкретне посљедице.

- Aгрон Цамај, дипломирани правник из Подгорице нема решење за саветника министра културе, већ је ангажован по Уговору о делу за обављење послова из области међународне сарадње и европских интеграција у области култури. За ове послове Министарство га је ангажовало до 31. децембра 2012. године, након чега се његов ангажман у Министарству културе завршава - најављено је из тог ресора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана