Састали се предсједници држава

Анадолија
Састали се предсједници држава

Будва - Састанак предсједника држава у оквиру Самита "Брдо - Бриони Процеса", почео је данас у Будви, јавља Анадолија.

На Самиту, на којем учествује девет предсједника држава и један државни секретар, разговара се о интеграцији држава Западног Балкана и вриједности регионалних пројеката.

Самитом, у договору са предсједником Словеније Борутом Пахором и предсједницом Хрватске Колиндом Грабар-Китаровић, предсједава предсједник Црне Горе Филип Вујановић. Предсједници држава Западног Балкана и предсједници Хрватске и Словеније овом иницијативом имају амбицију да ојачају политички дијалог Западног Балкана и Европске уније, користећи подршку и помоћ Хрватске и Словеније као њених чланица.

Како је саопштено из кабинета предсједника Црне Горе Филипа Вујановића, на састанку ће се нагласити вриједност интеграција и регионалних пројеката.

Осим домаћина, предсједника Црне Горе Филипа Вујановића, на Самиту учествују и Томислав Николић, предсједник Србије, Колинда Грабар-Китаровић, предсједница Хрватске, Атифете Јахјага, предсједница Косова, Хеинз Фисцхер, предсједник Аустрије, Ђорге Иванов, предсједник Македоније, Младен Иванић, предсједавајући Предсједништва БиХ. Такође, на Самиту учествују и Борут Пахор, предсједник Словеније, Бујар Нисхани, предсједник Албаније и Харлем Десир, државни министар за европске послове Француске.

Након састанка, планирана је конференција за новинаре предсједника Црне Горе, Хрватске, Словеније и Аустрије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана