Саслушани власници стана, не искључује се могућност да су мотив докази о убиству Јовановића

Срна
Саслушани власници стана, не искључује се могућност да су мотив докази о убиству Јовановића

ПОДГОРИЦА - Власници стана у подруму зграде у Подгорици, у којем је откривен отвор тунела ископаног до депоа Вишег суда, саслушани су данас у Основном државном тужилаштву, док полиција не искључује могућност да су мотив провале докази о убиству власника "Дана" Душка Јовановића.

Вршилац дужности директора Управе полиције Црне Горе Никола Терзић вјерује да ће истрага у вези ископавања тунела брзо довести до имена шест особа, за које се, након прегледа видео материјала са надзорних камера, претпоставља да су осумњичени.

Терзић је навео да је комби, који је у сриједу пронађен у Ботуну, купљен у Никшићу и да је то учинио држављани БиХ.

"Сумњамо да су овај комби те особе користиле да дођу до центра града, и да се касније истим тим возилом одвезу", рекао је Терзић.

Он је рекао да себи не би дозволио луксуз да искључи могућност да је мотив оних који су учествовали у тим криминалним актривностима да на неки начин изврше контаминацију трагова кад је у питању ватрено оружје којим је, како се сумња, извршено убиство Јовановића.

Терзић је појаснио да се на снимцима видео-надзора у ужем и ширем дијелу Подгорице виде особе за које се може претпоставити да су учествовале у копању тунела.

Министар правде Марко Ковач рекао је да у депоу недостаје 19 комада ватреног оружја, које потиче из предмета који су правоснажно окончани и дијелом из предмета који нису окончани.

Ковач је додао да има одобрење надлежних органа да то саопшти и да су неки предмети завршени и прије 15 и 20 година, а да су неки предмети везани за организовани криминал.

Стан у којем је откривен отвор тунела наводно је издат жени која је, како је касније утврђено, имала фалсификована документа.

У Основном државном тужилаштву сутра би требало да буде саслушан и предсједник Вишег суда у Подгорици судија Борис Савић.

Неколико станара околних стамбених јединица и данас су понављали да ништа чудно нису примијетитли, да нису чули ни буки нити какве машине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана