Саши Цветановићу једномјесечни притвор

Срна
Саши Цветановићу једномјесечни притвор

Београд - Судија Посебног одјељења Вишег суда у Београду одредио је једномјесечни притвор Саши Цветановићу /34/, који је прије два дана изручен из Црне Горе због сумње да је убио Николу Бојовића, брата једног од вођа "земунског клана" Луке Бојовића.

Портпарол суда Душица Ристић навела је да је Цветановићу притвор одређен због опасности од бјекства, бојазни да ће утицати на свједоке и могућности да понови кривично дјело, преносе београдски медији.

Цветановић би ускоро требало да да исказ тужиоцу за организовани криминал у вези са оптужбама да је директан извршилац убиства Николе Бојовића 29. априла у Београду 2013. године, док су осумњичени за организовање у екстрадиционом притвору у Подгорици.

За наручивање убиства Николе Бојовића осумњичен је Слободан Шарановић из Даниловграда, док је Ратко Кољеншић осумњичен да је организовао убиство.

Никола Бојовић је рођени брат Луке Бојовића, који чека екстрадицију Србији из Шпаније због оптужби за више убистава и покушаја убистава.

Наводни мотив за Николино убиство је освета његовом брату Луки за кога српско тужилаштво тврди да је стао на чело земунског клана након ликвидације Душана Спасојевића и Милета Луковића 2003. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана