Сашa Синђелић ухапшен по потјерници Интерпола Загреб

Агенције
Сашa Синђелић ухапшен по потјерници Интерпола Загреб

Подгорица - Саши Синђелићу, свједоку сараднику у случају покушаја тероризма у октобру 2016. године, одређен је екстрадициони притвор, саопштила је Аида Музуровић, самостални савјетник за односе са јавношћу Вишег суда у Подгорици.

- Судија за истрагу Вишег суда у Подгорици одредио је екстрадициони притвор Саши Синђелићу, због постојања потјернице Интерпола - казала је Музуровићева.

Из Управе полиције је саопштено да је он ухапшен на основу међународне потјернице НЦБ Интерпол Загреб.

Потјерница је, како наводе, расписана ради издржавања казне затвора по правоснажној пресуди у трајању од 21 годину, “на коју је осуђен због кривичног дјела убиство и кривичног дјела тешка крађа, почињених на територији Републике Хрватске.”

Лице је спроведено судији за истрагу Вишег суда у Подгорици, који му је одредио екстрадициони притвор.

Српски држављанин Саша Синђелић недавно је стигао илегално у Црну Гору, потврдио је у Скупштини Црне Горе главни специјални тужилац Миливоје Катнић.

Синђелић је био свједок сарадник у судском процесу против четрнаест оптужених за покушај тероризма.

Након што је у суду Синђелић потврђивао наводе оптужнице и жестоко се вербално сукобљавао са оптуженим опозиционарима, он је у Београду пред ТВ камерама саопштио да је статус свједока сарадника у случају “државни удар” “зарадио” говорећи неистине, а све да би себе и “пријатеље Србе” избавио из притвора и Црне Горе, наводе црногорски медији.

Он је тада поновио оно што је причао и на почетку случаја “државни удар”, најприје пред српским обавјештајцима, а потом и пред црногорским правосуђем да је пристао на захтјев двојице Руса да организује ненасилну подршку Србима из Црне Горе и да је о свему обавјештавао службенике српске Безбједносно-информативне агенције (БИА).

Након што је ухапшен у Црној Гори, промијенио је исказ па је казао да су га руски националисти ангажовали да пронађе људе који ће на дан парламентарних избора 2016. године насилно упасти у Скупштину Црне Горе, прогласити побједу опозиције и ухапсити, односно убити тадашњег премијера Мила Ђукановића.

Друга прича

Пошто је у српским медијима оповргао све што је казао у подгоричком Вишем суду, на питање зашто је промијенио причу и зашто је у Црној Гори причао другачије, одговорио је: “Да сам рекао било шта друго, не бих стигао до емисије”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана