Шарићева фирма почиње да ради

Aгенције
Шарићева фирма почиње да ради

Подгорица - Предузеће одбјеглог нарко-боса Дарка Шарића, "Мат компани", након што га је у закуп узео његов адвокат Радован Штрбац, поново је почело да ради, пишу црногорски медији.

Извршни директор фирме Мухамед Делагија одбио је да каже да ли је предузеће послије вишегодишње паузе поново почело да добија послове.

- Ништа ја не знам. Немам што да кажем - било је све што је он рекао. Такође, није желио да говори ни о томе да ли је "Мат компани" и формално преузео Штрбац, који је двадесетак дана прије него што се јавио Управи за имовину и потписао уговор о привременом закупу боравио неколико дана у Пљевљима и обишао заплијењене објекте браће Шарић.

Ни Радован Штрбац није одговарао на телефонске позиве, а женска особа која се јавила послије више позива на број његовог мобилног телефона казала је да је он у Црној Гори.

Медији сазнају да је 38 радника фирме "Мат компани" који су колективно отпуштени 1. августа јуче требало да се окупи испред сједишта предузећа гдје ће договорити даље потезе и затражити састанак са пословодством.

Уговором који је Штрбац потписао са државом предвиђено је да се на посао врати 25 радника, а остали би, по потреби, били повремено ангажовани. Радници нису задовољни таквим договором, али ни чињеницом да им се још нико, осим општинских власти, званично није обратио након што је предузеће преузео Штрбац.

- "Мат компани" има најмодернију грађевинску оперативу, прије свега за путарске радове. Сезона тих радова овдје на сјеверу трајаће још мјесец-два и онда нема посла до марта. Није нам јасно како они мисле да упосле предузеће, желимо одговоре - казао је радник који је желио да остане анониман.

Радован Штрбац је дугогодишњи правни заступник одбјеглог нарко-боса Дарка Шарића, коме се у Београду суди због оптужби да је на челу организоване криминалне групе која је европско тржиште снабдијевала кокаином из Јужне Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана